LiesbethW

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel (Algemeen): 053-4305130
BIG-nummer: 99035321404

Liesbeth Westerik-Verschuuren

Master Bekkenfysiotherapeut

Mijn naam is Liesbeth Westerik-Veschuuren. Ik ben geboren in 1956, getrouwd en moeder van twee kinderen.

In 1978 heb ik in Enschede mijn diploma fysiotherapie behaald. Ik ben toen gaan werken in ziekenhuis de Stadsmaten, het huidige Medisch Spectrum Twente. Daar heb ik gewerkt op veel verschillende afdelingen onder andere de chirurgie, orthopedie, neurologie, neurochirurgie, cardiologie en vanaf 1990 alleen nog op de gynaecologie / obstetrie, de urologie en de interne geneeskunde.

Naast mijn werk in het Medisch Spectrum Twente ben ik als coördinator verbonden aan de Masteropleiding Bekkenfysiotherapie van de SOMT in Amersfoort. Daar ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het onderwijs voor Master bekkenfysiotherapeuten in opleiding. Verder ben ik nauw betrokken bij de beroepsvereniging voor bekkenfysiotherapeuten, de NVFB. Van 1998 tot 2010 heb ik in het bestuur gezeten van deze vereniging. Nu werk ik in een aantal commissies met als doel de terminologie en de klinimetrie (het meten in de gezondheidszorg) te beschrijven.

Ik heb meegeschreven aan het beroepscompetentieprofiel voor bekkenfysiotherapeuten waarin beschreven staat aan welke eisen (Master) bekkenfysiotherapeuten moeten voldoen. Ook ben ik mede auteur van de richtlijn voor stress urine incontinentie.

Door de combinatie van praktijk, onderwijs en beleid heb ik een goed beeld van de ontwikkelingen in de bekkenfysiotherapie. Ik zet dit alles graag in om de zorg aan de patiënt zo goed mogelijk te maken. Want daar gaat het uiteindelijk om: de best mogelijke zorg te leveren aan de patiënt!