Corona maatregelen UPDATE 1 mei 2022: De mondkapjesplicht is ook binnen de zorg niet langer van kracht, binnen de 1,5 meter zal de bekkenfysiotherapeut nog wel een mondneusmakser dragen, voor u geldt dit niet meer. Het staat u vrij om alsnog een mondneusmasker te dragen.

Onderzoek met de flowmetrie en de bladderscan

Flowmetrie betekent dat de manier waarop men plast, wordt geregistreerd. Dit gebeurt heel eenvoudig. In een toilet is een sensor bevestigd die meet:

  • Hoeveel er geplast wordt
  • Met hoeveel kracht / druk er geplast wordt
  • In hoeveel tijd de volledige plas geloosd is
  • In hoeveel tijd de maximale plasdruk is bereikt
  • De manier waarop geplast wordt (ontspannen, hakkelend, in etappes, met veel / weinig druk)

Indien van te voren bekend is dat er een flowmetrie wordt afgenomen, wordt gevraagd met een volle blaas te komen. Dit betekent niet dat de blaas zo vol moet zijn dat men dit slechts met moeite vol kan houden. De drang moet ongeveer overeenkomen met de drang die men voelt wanneer men thuis naar het toilet zou gaan om te plassen.

Tijdens het onderzoek kan men gewoon op het toilet plaats nemen of blijven staan indien men dat prettig vindt. Er wordt dan gevraagd op een zo normaal mogelijke manier te plassen. U bevindt zich alleen in een ruimte, er staat dus niemand naast u te kijken. Terwijl u plast, meet de sensor de kracht van de straal en de tijd die u plast en geeft deze weer op een scherm

Na afloop van de flowmetrie wordt met een echo gekeken of de blaas is leeg geplast of hoeveel urine er mogelijk is achtergebleven. Het is namelijk erg belangrijk dat een blaas goed wordt leeg geplast.
Na het onderzoek bespreekt de bekkenfysiotherapeut met u wat er is waargenomen.
Op deze manier krijgen zowel u zelf als de bekkenfysiotherapeut een indruk van de manier waarop u plast en de invloed die dit heeft op uw klacht. Aan de hand van de waarneming kan het plasgedrag worden gecorrigeerd.
Het onderzoek kan na enige tijd herhaald worden om te kijken of er verbetering is opgetreden.

Onderzoek

De eerste zitting bekkenfysiotherapie bestaat uit een vraaggesprek, de intake gesprek, om uw problemen goed in kaart te kunnen brengen, uitleg over het ontstaan en de gevolgen van de klacht en het uitleggen van het bekkenfysiotherapeutisch lichamelijk onderzoek. Allereerst zal de bekkenfysiotherapeut controleren of u met uw specifieke klacht en met uw specifieke hulpvraag bij haar op de juiste plaats bent.

Locaties Bekkenfysiotherapie Twente

Medisch Spectrum Twente

Koningsplein 1
Poli Urologie, route H41
7512 KZ Enschede
053-4305130
info@bekkenfysiotherapietwente.nl

Gezondheidscentrum Veldpoort

Cromhoffsbleekweg 2 (ingang bij de schoorsteen). In het Jannink complex.
7513 EW
Enschede
053-4305130
info@bekkenfysiotherapietwente.nl

Gezondheidscentrum De poort van Borne

Therasiaplein 1a06
7622 HK
Borne
053-4305130
info@bekkenfysiotherapietwente.nl

​Huisartsenpraktijk de Brink

​Brink 3
​7591 CZ
Denekamp
053-4305130
info@bekkenfysiotherapietwente.nl

Copyright © Bekkenfysiotherapietwente 2015-2021 | Privacyverklaring 

Ontwerp & ontwikkeling maatwerk Wordpress website: Webdegelijk.nl

phone-handsetmagnifiercrosschevron-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram