Wanneer de buikdruk verhoogd wordt ontstaat er druk op de buikorganen. Wanneer deze druk niet zou worden opgevangen door de bekkenbodem zou er urine-, ontlastings- en / of verlies van windjes kunnen optreden. Veelvuldige verhoging van de buikdruk kan op den duur leiden tot verzakkingen.
Maar wanneer wordt de buikdruk nu verhoogd? In alle gevallen waarbij we kracht zetten wordt de buikdruk verhoogd. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan hoesten, niezen, bukken, tillen, duwen en verschillende vormen van huishoudelijk werk en sport.
Wanneer u in staat bent uw bekkenbodem willekeurig aan te spannen (dat betekent op het moment dat u dat wilt met de kracht die u wilt gedurende de tijd die u wilt), dienen de bekkenbodemoefeningen aangepast te worden aan uw dagelijkse activiteiten. Deze zullen per individu verschillen. Er wordt gekeken welke activiteiten u regelmatig uitvoert en welke buikdruk deze opleveren. Wanneer deze buikdruk verhogende momenten in kaart zijn gebracht, wordt gekeken hoe deze adequaat kunnen worden opgevangen door de bekkenbodem en de ademhaling goed in te zetten. Het komt erop neer dat u leert de buikdruk zoveel mogelijk te beperken (en toch de voor u belangrijke activiteiten uit kunt voeren) en de bekkenbodem zo adequaat mogelijk in t e zetten om de darm en de plasbuis af te kunnen sluiten en de buikorganen te kunnen ondersteunen.
Koningsplein 1
Poli Urologie, route H41
7512 KZ Enschede
053-4305130
info@bekkenfysiotherapietwente.nl
Cromhoffsbleekweg 2 (ingang bij de schoorsteen). In het Jannink complex.
7513 EW
Enschede
053-4305130
info@bekkenfysiotherapietwente.nl
Therasiaplein 1a06
7622 HK
Borne
053-4305130
info@bekkenfysiotherapietwente.nl
Brink 3
7591 CZ
Denekamp
053-4305130
info@bekkenfysiotherapietwente.nl
Copyright © Bekkenfysiotherapietwente 2015-2021 | Privacyverklaring
Ontwerp & ontwikkeling maatwerk Wordpress website: Webdegelijk.nl