Corona maatregelen UPDATE 1 mei 2022: De mondkapjesplicht is ook binnen de zorg niet langer van kracht, binnen de 1,5 meter zal de bekkenfysiotherapeut nog wel een mondneusmakser dragen, voor u geldt dit niet meer. Het staat u vrij om alsnog een mondneusmasker te dragen.

Bekkenfysiotherapeutische behandeling

Wanneer de bekkenfysiotherapeut alle onderzoeksgegevens heeft verzameld wordt met u besproken of er één of meerdere aangrijpingspunten zijn voor een behandeling bekkenfysiotherapie en wordt een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt afgestemd op uw specifieke klachten. Zo zijn er mensen waarbij juist de kracht van de bekkenbodemspieren moet toenemen terwijl bij andere mensen deze spieren juist moeten leren ontspannen.

Er zijn ook mensen bij wie juist de coördinatie van de bekkenbodem, het op het juiste tijdstip met de juiste kracht aanspannen, geoefend moet worden. Wanneer u deze vaardigheden beheerst, wordt gekeken hoe u deze nieuw geleerde vaardigheden kunt inpassen in het dagelijks leven. Ook aan het toiletgedrag zal veel aandacht worden gegeven.

In het behandelplan zullen vaak de volgende aspecten terugkomen:

  • Bewustwordingsoefeningen van het bekken en de bekkenbodem
  • Het leren aanspannen en ontspannen van de bekkenbodem- en andere spieren rond het bekken zodat deze in harmonie met elkaar kunnen samenwerken, eventueel met behulp van myofeedback, drukfeedback of rectale oefenballon
  • Het inpassen van deze vaardigheden in het dagelijkse leven
  • Toiletgedrag

In sommige gevallen kan de bekkenfysiotherapie ondersteund worden door elektrotherapie. Er zijn verschillende vormen van elektrotherapie. Bekkenfysiotherapeuten gebruiken elektrotherapie onder andere bij mensen met erg weinig kracht in hun bekkenbodemspieren en bij mensen met onbeheersbare of moeilijk beheersbare plasdrang.
Ook kunnen door de bekkenfysiotherapeut hulpmiddelen worden geadviseerd. Een hulpmiddel is bijvoorbeeld een bekkenband, een anale tampon om ontlastingsverlies of een zogenaamde klaptampon om urineverlies tegen te gaan en mogelijk pelottes om het oefenen bij seksuele problemen te ondersteunen.

Locaties Bekkenfyiotherapie Twente

Medisch Spectrum Twente

Koningsplein 1
Poli Urologie, route H41
7512 KZ Enschede
053-4305130
info@bekkenfysiotherapietwente.nl

Gezondheidscentrum Veldpoort

Cromhoffsbleekweg 2 (ingang bij de schoorsteen). In het Jannink complex.
7513 EW
Enschede
053-4305130
info@bekkenfysiotherapietwente.nl

Gezondheidscentrum De poort van Borne

Therasiaplein 1a06
7622 HK
Borne
053-4305130
info@bekkenfysiotherapietwente.nl

​Huisartsenpraktijk de Brink

​Brink 3
​7591 CZ
Denekamp
053-4305130
info@bekkenfysiotherapietwente.nl

Copyright © Bekkenfysiotherapietwente 2015-2021 | Privacyverklaring 

Ontwerp & ontwikkeling maatwerk Wordpress website: Webdegelijk.nl

phone-handsetmagnifiercrosschevron-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram